Hey bukuroshe,

Unë thjesht doja t’ju them se gjithçka është në rregull.

Është mirë që po e mbylleni veten. Është i kuptueshëm fakti që nuk doni të lejoni askënd brenda dhe që vendosët të mos krijoni një lidhje emocionale me këdo.

Është mirë që ju dëshironi t’i jepni vetes kohë. Thonë se koha shëron të gjitha plagët dhe unë vërtet jam dakord me këtë!

Koha është shëruesi ynë i vetëm në këtë botë kaotike sepse na jep hapësirë ​​të mendojmë dhe të rivlerësojmë emocionet tona.

Duket sikur koha po u thotë të gjithëve që të bëjmë një pushim nga e gjithë bota dhe të kthehemi te ne, ku nuk do të kemi asgjë, përveç të kuptuarit e bisedave dhe reflektimeve tona.

Është mirë që ju doni të jeni egoiste. Njerëzit na kanë bërë të besojmë se nuk ka asgjë më të keqe se të qenit egoist.

Por ju e keni dhënë vetes shumë dhe për shumë kohë sa që nuk ka mbetur asgjë nga ju!

Keni arritur deri në atë pikë sa nuk dini as ta bëni veten përsëri në rend të parë, sepse gjithmonë ka qenë dikush më i rëndësishëm për ju.

Vetëm shikoni se çfarë keni kaluar! Sa herë keni dashur që ato fjalë të dalin nga goja e tij?

Ai vazhdoi t’ju tregonte se ju mungonte ‘diçka’. Ai ju tha se sa e padenjë jeni për dashuri dhe për vlerësim, ju tha se dashuria për ty kishe qenë gabim.

Ju keni guximin dhe forcën e vërtetë të një luftëtari, kështu që mos e dyshoni më veten tuaj.

Kjo është arsyeja se përse është plotësisht e mirë ti ndërtosh ato mure rreth zemrës sate për të mbrojtur veten. Ju keni keni përjetuar mjaft gjëra sa për ta ditur se vërja e zemrës nën mëngë ju shkakton vetëm dëme.

Ju e keni mësuar në mënyrën e vështirë se njerëzit nuk kanë kufij kur bëhet fjalë për fjalët që ata përdorin për t’ju ofenduar.

Ju keni parë sesi njeriu që e doni më së shumti u shndërrua në një përbindësh pikërisht përpara jush dhe vazhdoni ta doni prap atë.

Ju ishit ajo që e morët të gjithë guximin e nevojshëm për t’u ngritur në këmbë dhe për tu larguar prej tij!

Ju jeni me të vërtetë një grua e mahnitshme, kështu që mos e gjyko veten kur njerëzit të thonë se je i tensionuar.

A kanë qenë ata njerëz nëpër të njëjtin ferr që keni kaluar?

A i kanë parë ata njerëz ato që i keni pare ju?

Thjesht po tregoheni e kujdesshme. Ju dëshironi të ruani zemrën tënde dhe kjo është më se e kuptueshme.

Ajo zemër e juaja që po ju mban gjallë është e mbushur me mavijosje dhe plagë sepse është thyer shumë herë.

Gjoksi juaj është lënduar aq shumë, duke bërtitur emrin e burrit që përfitoi prej jush, që sot ajo thjesht ndihet e mpirë.

Pra, si mund t’ju gjykojë dikush për zgjedhjen që keni bërë për të qëndruar vetëm, përderisa ndërtoni mure rreth zemrës suaj?

Ato mure do t’ju mbrojnë nga të gjithë ata burra që janë duke u përpjekur të futen me forcë dhe të cilët vetëm do t’ju zhgënjejnë më pas.

Muret tuaja do të bien vetëm për atë njeri që do t’ju ndjekë, njeriun që do ta marr me avash, sepse ai e di që ai duhet të jetë i kujdesshëm me ju.

Në një moment, ato mure rreth zemrës suaj nuk do të kenë asnjë arsye të qëndrojnë më, sepse dikush do të hyjë në jetën tuaj, i cili do të ruajë zemrën tuaj në vend të atyre mureve.

Deri atëherë, është mirë që ndjeheni kështu. Është në rregull që ju doni të shpëtoni nga burrat që nuk dinë të ju shfaqin dashurinë.

Është në rregull që keni frikë të dashuroni. Është në rregull që keni frikë të besoni. Ka Njerëz që kanë kërkesa të çuditshme. Largohen pasi të kenë marrë diçka. Thjesht lëvizin për te viktima tjetër.

Ju nuk dëshironi të jeni vetëm njëra nga ato gra që as nuk do t’i mbani mend.

Ju do të rrini brenda mendjes së tyre si e vetmja grua, muret e së cilës ishin aq të larta dhe të vështira sa nuk mund të kapërcehen, dhe ata do të pyesin përgjithmonë se çfarë do të kishte ndodhur po të ishin kapërcyer?

Sepse askush përveç burrit të duhur nuk do ta dijë se çfarë grua e dashur, e ëmbël dhe e sjellshme fshihet pas atyre mureve./filozofia.al

Autore: Amy Nicholson
Në shqip nga Filozofia.al

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu