Keni vështirësi për të zbuluar shenjat e tërheqjes së pashprehur?

Mos u shqetësoni – sot do të mësoni gjithçka që duhet të dini në lidhje me shenjat nënndërgjegjëshme të tërheqjes fizike që kanë fuqinë e zbulimit të tërheqjes reciproke midis dy njerëzve!

Bërja e lëvizjes së parë është padyshim një nga gjërat më të bezdisshme dhe zhgënjyese, të cilat janë (për fat të keq) pjesë e pashmangshme e jetës sonë dashurore.

Është gjithmonë çështje parimore se kush do të jetë iniciatori i takimit të parë, dhe është gjithmonë një përpjekje e rrezikshme, duke mos ditur nëse personi tjetër do t’ju lejojë të afroheni më tej në hapësirën e vetë personale.

Kjo është arsyeja pse kaq shumë njerëz heqin dorë që në fillim madje edhe nga përpjekja, dhe kalojnë vite pastaj duke ëndërruar për personin tjetër aq të rëndësishëm për të, ndërsa kurrë nuk bëjnë asgjë për të.

Unë kam qenë një prej tyre derisa një mik i mirë i imi zbuloi sekretin në lidhje me shenjat e tërheqjes.

Në thelb e pyeta: “Si duhet ta dimë se si ndjehet personi tjetër, pa i pyetur e pyetur fare atë?”

Dhe ajo pastaj më dha këshillat më të mira për takime që kam marru ndonjëherë.

Ajo më tha: “Oh, budallaqe, në vend që t’i kushtoni vëmendje fjalëve të tyre, ju duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe gjuhës së trupit të tyre dhe shenjave të tjera joverbale që do ta zbulojnë nëse personi tjetër të ka brenda mendjes.

Dhe atëherë pastaj mund të vendosni nëse dëshironi të bëni lëvizjen e parë apo të prisni që tjetri t’ju afrohet. Sido që të jetë, nuk keni asgjë për të humbur, sepse tashmë e dini nëse personi tjetër ju përlqen ose jo.”

Për mua, ky ishte zbulimi i vitit dhe unë nuk mund të ndaloja së menduari gjatë ditëve të ardhshme.

Gjatë asaj kohe, mësova fjalë për fjalë çdo detaj të vetëm në lidhje me shenjat e tërheqjes së pashprehur, tërheqje seksuale, flirt fizik, tension seksual ose vërjani emrin sido që dëshironi.

Ndihesha sikur isha zot i lojës së takimit të parë. Për të qenë e sinqertë, jeta ime dashurore është përmirësuar dukshëm që nga ajo kohë!

Kur fillova të hidhja një vështrim të afërt në të gjitha ato këshilla dhe shenja tërheqjeje midis dy personave, kuptova se sa kohë kam humbur duke pritur për momentin e duhur ose për një mrekulli.

Pra, tani është koha që ju dhe të gjithë të tjerët të mësoni artin e shenjave të mëposhtme të tërheqjes së pashprehur që do ta kthejnë jetën tuaj të dashurisë me kokë poshtë (në një mënyrë pozitive, natyrisht)!

Këto shenja do t’ju ndihmojnë të zbuloni nëse dikush është brenda jush.

Në këtë mënyrë, gjithmonë do të jeni një hap para në këtë lojë.

Le të fillojmë!

  1. Kontakt i zgjatur me sy

“Sytë janë dritaret e shpirtit” do të thotë që sytë janë e vetmja pjesë e trupit tonë që është e aftë të shfaqë një lidhje të fortë emocionale dhe tërheqje fizike.

Kontakti i zgjatur me sy është padyshim shenja më e madhe e tërheqjes midis dy personave!

Normalisht, kur nuk tërheqim dikë, ne nuk e zgjasim kontaktin me sy sepse nuk e ndiejmë lidhjen.

Por, kur neve me të vërtetë na pëlqen dikush, ne nuk mund të bëjmë asgjë veçse  ti ngulim sytë thellë në sytë e tyre, duke shpresuar se do tjetri pastaj do t’i njohë ndjenjat tona.

Pra, nëse vini re se nuk mund të ndaloni së shikuari njëri-tjetrin ose që tjeri nuk mund të ndalojnë së shikuari thellë në sytë e juaj, dijeni që ata janë të çmendur dhe tërhequr nga ju!

  1. Bezdisja e njëri-tjetrit

Një tjetër shenjë e dukshme e tërheqjes së pashprehur është ngacmimi.

Mos harroni kur ishit fëmijë dhe kryesisht djemtë ishin ata që i bezdisnin vajzat gjatë gjithë kohës, apo jo?

Kjo ndodh për shkak se ngacmimi është një mënyrë universale për të kapur interesin e dikujt dhe në këtë mënyrë duke u thënë atyre se ju pëlqejnë.

Në një botë të rriturish, ngacmimi mund të vijë në forma të ndryshme, më e shpeshta prej të cilave është ngacmimi me fjalë.

Ky lloj ngacmimi përfshin argëtim me njëri-tjetrin për gjëra që ju pëlqejn, zakonet tuaja, llojin e ushqimit që porositni në darkë, besimet tuaja etj.

Dhe nëse i shtoni edhe të qeshura dhe prekje delikate, atje i keni ato – tre shenjat kryesore të tërheqjes së pashprehur reciproke.

  1. Trazimi

Trazimi është ekuivalent me nervozizmin sepse kur jemi nervoz, është vërtet e pamundur të qëndrojmë të rehat.

Dhe kur na pëlqen dikush, ne vërtet bëhemi nervozë sepse kemi ankth për gjithçka.

Ne jemi në ankth sepse nuk duam t’i prishim gjërat, apo jo?

Pra, nervozizmi në formën e trazimit është në të vërtetë një shenjë e mirë dhe një dhuratë tjetër që tregon tërheqje të fortë të pashprehur.

Një shenjë tjetër e ngjashme me këtë është qarkullimi i përshpejtuar i gjakut dhe frymëmarrja.

Kjo mund të interpretohet fjalë për fjalë si “u’a ndalon frymën.”

  1. Pasqyrimi i lëvizjeve të njëri-tjetrit

A e keni vërejtur ndonjëherë atë momentin kur dikush fillon të bëjë të njëjtën gjë si ju vetëm disa sekonda pas jush?

Jo, kjo kjo nuk është rastësi.

Quhet pasqyrim i lëvizjeve të njëri-tjetrit dhe ndodh kur ekziston një lidhje e fortë emocionale dhe tërheqje fizike mes dy personave.

Pra, nëse vini re që ata prekin flokët e tyre në të njëjtën kohë si ju (ose anasjelltas), kjo do të thotë se ata janë tërhequr thellësisht nga ju dhe në këtë rast, pasqyrimi i lëvizjeve të njëri-tjetrit vjen natyrshëm.

  1. Prekja

Prekja është shenja e fundit e gjuhës së trupit që tregon se dikush është tërhequr thellësisht nga ju.

Por, ne nuk po flasim për llojin e prekjes së qëllimshme, por për prekjen delikate!

Nëse vini re se gjatë bisedës ose çfarëdo gjëje që bëni, ju vazhdimisht i prekni gjunjët, krahët ose shpatullat njëri-tjetrit në një mënyrë delikate, kjo do të thotë se ekziston një tension i fortë seksual dhe tërheqje reciproke mes jush.

Ju jeni keni shumë tërheqje ndaj njëri-tjetrit dhe ekziston një forcë e padukshme që ju tërheq drejt njëri-tjetrit si një magnet!

  1. Përpjekje e vazhdueshme për t’i bërë përshtypje njëri – tjetrit

Përpjekja e dikut për të bërë përshtypje buron nga dëshira për t’u pëlqyer dhe vërejtur prej personit tjetër.

Pra, nëse ata e rregullojnë vazhdimisht pamjen e tyre, përpiqen  t’ju bëjnë të qeshni, ju thonë diçka mbresëlënëse për veten e tyre dhe gjëra të ngjashme, ju e dini që po e bëjnë këtë sepse ata tërhiqen me forcë prej jush dhe, prandaj, ata duan t’ju bëjnë përshtypje juve.

E njëjta gjë vlen edhe për juve.

Sa më shumë që duam ti bëjmë përshtypje dikujt, aq më shumë do të nervozohemi.

Pra, mund të themi se rrahja e zemrës, dridhja e zërit dhe shenjat e tjera të nervozizmit janë në një lidhje të ngushtë me dëshirën tonë për të bërë përshtypje.

Këto janë shenjat që duhet t’i kushtoni vëmendje në mënyrë që ti lidhni pikat dhe të zbuloni nëse edhe personi tjetër ju pëlqen juve.

  1. Mos kushtimi i vëmendjes personave të tjerë

Një tjetër nga shenjat më të mëdha të tërheqjes së pashprehur është indiferenca totale ndaj njerëzve të tjerë.

Me fjalë të tjera, mungesa e vëmendjes për njerëzit përreth jush, gjatë kohës kur jeni së bashku.

Kjo do të thotë që vëmendja juaj e plotë i drejtohet njëri-tjetrit dhe ju jeni plotësisht të angazhuar në bisedë.

Ata interesohen vetëm për ju dhe niveli i çmendur i tërheqjes po i bën ata të pavëmendshëm për këdo tjetër përreth.

  1. Gaz dhe hare përgjatë gjithë kohës

A po përpiqen të të bëjnë të qeshësh gjatë gjithë kohës dhe e ke vërejtur se edhe ti po e bën të njëjtën gjë?

Gazi dhe hareja gjatë gjithë kohës janë dy tregues kryesorë që tregojnë se po përpiqeni vërtet të bëni përshtypje dhe po shijoni çdo sekondë të kohës së kaluar së bashku.

Kjo është veçanërisht e lidhur me djemtë.

 

Kur ata pëlqejnë dikë, ata do të bëjnë gjithçka për ta bërë atë vajzë të qeshë sepse kur ajo qesh, ajo është e lumtur dhe kjo është gjithçka që ata duan.

Ata duan që ajo të shijojë shoqërinë e tyre dhe të ndjehet rehat me ta.

E njëjta gjë vlen edhe për vajzat, por nuk është aq e shpeshtë sa me djemtë.

  1. Zëri i butë

Mbaj mend që kam lexuar disa këshilla takimesh se si të tërheqni dikë (duke mos e bërë të qartë atë natyrisht) dhe një nga këshillat ishte përdorimi i një zëri të butë.

Këshillat thoshin që nëse dëshiron të tërheqësh dikë, duhet të flasësh me një zë të ulët dhe të guximshëm.

Por, e vërteta është se ulja e zërit tonë në të vërtetë na vjen natyrshëm kur na pëlqen dikush.

Kjo është veçanërisht karakteristike për meshkujt, zërat e të cilëve janë shumë më të thellë se ai i femrave.

Kjo është arsyeja pse kur ata pëlqejnë një grua me të cilën po flasin, ata kanë tendencë të ulin tonin, sepse instinkti i tyre i kujdesshëm i detyron ata ta bëjnë këtë.

Ngjashëm ndodh kur flasim me foshnjat.

Kur flasim me ndonjë bukurosh/e që me të vërtetë na pëlqen, ne në mënyrë të ndërgjegjshme ndryshojmë tonin e zërit tonë për t’u afruar me ta dhe për t’u treguar atyre se na pëlqejnë.

Një zë i ulur lidhet edhe me krijimin e tensionit seksual midis dy personave.

Sa më i ulët të jetë zëri juaj, aq më shumë do të tërhiqeni nga njëri – tjetri dhe anasjelltas.

  1. Rehati në heshtjen e përbashkët

Kjo është një nga shenjat më të nënvlerësuara të tërheqjes së vërtetë të pashprehur sepse zakonisht i kushtojmë vëmendje shenjave aktive të tilla si e qeshura, prekja dhe të ngjashme.

Por një shenjë pasive, siç është të heshtja e përbashkët, është ndoshta më e forta nga të gjitha.

Është me të vërtetë e rrallë dhe e pamundur të ndihesh rehat gjatë heshtjes me dike, nëse nuk ndjen një lidhje të fortë me ta (fizikisht dhe mendërisht) dhe kjo është arsyeja pse ky është një tregues i madh i tërheqjes së vërtetë midis dy njerëzve.

Ky është gjithashtu një simbol i madh i tensionit seksual midis dy njerëzve, pasi që heshtja e përbashkët, pa përdorur fjalë do të thotë të jesh i qetë me trupin dhe shpirtrat e tu.

Përfundimi

Këto shenja të tërheqjes së pashprehur do t’ju ndihmojnë të rritni lojën tuaj të takimit dhe të kurseni kohën dhe nervat tuaja kur bëhet fjalë për të deshifruar nëse dikush ju pëlqen apo jo.

Por, është e rëndësishme të kuptoni që nuk duhet të prisni që ata të shfaqin të gjitha shenjat saktësisht në të njejtën mënyrë.

Disa njerëz janë introvertë, që do të thotë se ata do të jenë më nervozë dhe kjo është arsyeja pse rregullimi mund të jetë shenja e tyre kryesore e tërheqjes ndaj jush.

Ka edhe nga ata me nivele më të larta të vetëbesimit, që do të thotë se ka më shumë të ngjarë të përfshihen në një kontakt të zgjatur me sy ose prekje delikate.

E shihni, gjithçka varet nga personaliteti i një individi të caktuar, kështu që duhet t’i kushtoni vëmendje edhe kësaj.

Nuk do të jetë e lehtë në fillim të ndiqni të gjitha shenjat lart-përmendura, por pasi t’i zotëroni ato me kalimin e kohës, zotërimi do të bëhet dytësor dhe do të ju bëjnë mjeshtër të tërheqjes së heshtur./filozofia.al

Autore: Martha Sullivan
Në shqip nga filozofia.al

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu