Nëse keni pasur takime ta vazhdueshme dashurie, mund të jetë e vështirë të tregoni nëse dashuria që po ndjeni është gjëja e vërtetë apo thjesht pasion, dhe pasi të keni pasur partnerë të shumtë, mund të duket sikur nuk do ta gjeni kurrë personi i duhur me të cilin do të mund të pajtoheshit. Sidoqoftë, koha do të vijë përfundimisht kur të takoni personin me të cilin keni qenë të destinuar ta kaloni pjesën tjetër të jetës tuaj – por nuk është gjithmonë e lehtë të kuptohet kjo. Ka aspekte të ndryshme për marrëdhënien e përsosur, dhe nëse të gjitha kutitë janë shënuar, ju mund të keni gjetur vetëm shokun tuaj të shpirtit.

Ndieni një shkëndijë të shpejtë

Se pari, një nga shenjat më të forta që tregojnë se e keni gjetur shpirtin binjak është një shkëndijë e fortë, së dyti, kur filloni të bisedoni me njëri-tjetrin. Do të ndjeheni sikur e njihni këtë person me vite, edhe pse ka kaluar vetëm disa minuta, dhe kurrë nuk do të doni të ndaloni së foluri me ta.

Në botën e takimeve moderne, ka kaq shumë mënyra për të takuar njerëz, dhe nuk është e nevojshme t’i takoni ata personalisht për ta ndjerë atë lidhje të menjëhershme. Shoku juaj i shpirtit mund të jetë kudo në botë, dhe përmes faqeve të takimeve në internet si “JustKiss”, nuk jeni i kufizuar në zonën tuaj lokale kur bëhet fjalë për të kërkuar një partner të ri.

Ju flisni me ta për ndonjë gjë – dhe ata ju dëgjojnë

Nuk ka kuptim të qëndroni në një marrëdhënie ku ndjeheni sikur ju duhet të ecni në guaskat e vezëve përreth partnerit tuaj kur flisni, nga frika e reagimit të tyre. Nëse duhet të merreni me mendimin se sa e tmerrshme ka qenë dita juaj dhe partneri juaj nuk ka dëshirë të ju lejojë të flisni ose refuzon të ju dëgjoni, atëherë marrëdhënia mund të bëhet jashtëzakonisht e njëanshme, dhe ju mund të ndiheni sikur nuk po merrni asnjë mbështetje. Kjo mund të jetë tepër izoluese dhe do të çojë në probleme më vonë në marrëdhënie nëse nuk e rregulloni ose dilni sa më shpejt që të keni mundësi prej saj.

Ai bëhet shoku juaj më i mirë

Shumë njerëz besojnë se miku juaj më i mirë dhe partneri juaj duhet të jenë njerëz plotësisht të veçantë, por kjo thjesht nuk është e vërtetë. Është krejtësisht normale që partneri juaj i rëndësishëm të jetë shoku juaj më i mirë, dhe kjo madje do ta bëjë që marrëdhënia të ndjehet shumë më e natyrshme dhe e këndshme.

Të shijosh çdo moment që kalon me partnerin, të dëshirosh të shkosh me të – qoftë në kinema, për të pirë diçka, apo thjesht blerje ushqimore – dhe të kesh shumë gjëra të përbashkëta janë të gjitha shenja që partneri juaj i rëndësishëm mund të jetë edhe miku juaj më i mirë. Fakti më i madh se partneri juaj është miku juaj më i mirë, megjithatë, është se ju nuk jeni mërzitur ose lodhur nga shoqëria e tyre edhe kur thjesht jeni ulur pranë njëri-tjetrit, dhe rrallë herë komunikoni. Nëse mund të kaloni orë të tëra në heshtje dhe akoma të jeni plotësisht të qetë me njëri-tjetrin dhe të shijoni shoqërinë e njëri-tjetrit, ju keni gjetur shokun tuaj të shpirtit.

Ju keni të njëjtat synime

Ndërsa nuk ka asgjë të keqe ta jetosh të tashmen, është e rëndësishme që ti të krijosh qëllimet e tua afatgjata me partnerin dhe të sigurohesh që ato përkojnë. Nuk ka asgjë më të keqe sesa të futesh disa vjet në një lidhje dhe të vendosësh që dëshiron të martohesh dhe të fillosh një familje, vetëm për të mësuar se ata kurrë nuk kanë planifikuar ose nuk kanë dashur asnjërin nga këto qëllime.

Sigurohuni që të diskutoni qëllimet tuaja afatgjata kur marrëdhënia është relativisht e re për të siguruar që nuk do të humbni kohën tuaj për dikë që nuk do të jetë në gjendje të sigurojë gjithçka që ju nevojitet dhe dëshironi jashtë jetës. Ndërsa mund të ndryshoni në lidhje me shtigjet e karrierës dhe në cilën gjendje dëshironi të jetoni të dy, nëse pajtoheni për aspekte të tilla si perspektivat e ardhshme familjare, tregon se mund të keni gjetur shpirtin tuaj binjak. Është thjeshtë e natyrshme që në një marrëdhënie nuk do të pajtoheni për disa synime dhe perspektiva, por është me rëndësi jetike që të pajtoheni për vendimet më të mëdha në jetë.

Gjithmonë ndjeheni rehatshëm

Një mënyrë e mirë për të ditur nëse keni gjetur shokun tuaj të shpirtit është që kurrë nuk do të ndiheni të pakëndshëm përreth tyre. Për shembull, nëse nuk e keni qejf pijen e tepërt dhe partneri juaj fillon të pijë tepër, kjo mund të jetë një shenjë që ai nuk është për ty. Gjithashtu dhe kjo; një partner i mirë nuk do t’ju bëjë kurrë të ndiheni keq me pamjen tuaj duke komentuar peshën tuaj, zgjedhjen tuaj të veshjeve apo thjesht duke ju pakësuar, deri në pikën ku vazhdimisht po kërkoni miratimin e tyre. Nëse kjo e fundit fillon të ndodhë, kjo mund të jetë një shenjë e abuzimit në familje dhe ju duhet ta njihni këtë sa më shpejt që të jetë e mundur dhe të siguroheni që të largoheni nga marrëdhënia.

Personi i duhur për ju nuk duhet të ju bëjë të ndiheni ndonjëherë të pakëndshëm në asnjë kuptim dhe gjithmonë ju bëjnë të ndiheni mirë në marrëdhënie dhe, në përgjithësi, mirë me veten tuaj. Pra, nëse keni gjetur dikë që mund të jeni plotësisht të qetë gjatë gjithë kohës, me siguri po takoni shpirtin tuaj binjak.

Empatia për të ju bën të ndjeni shumë për të

Empatia është një emocion themelor që e ndiejnë të gjithë njerëzit – kur shohim dikë në dhembje, fillojmë të ndjehemi të trishtuar dhe dëshirojmë që të mund të bënin më mirë. Ndërsa mund të ndjeni ndjeshmëri në mënyrë të rregullt, ju e dini që keni takuar shpirtin tuaj kur ndjeni një ndjenjë dërrmuese të empatisë për ta.

Nëse ata kanë lënduar veten, ju mund të ndiheni sikur të keni pësuar të njëjtin lëndim, pasi ndjenjat tuaja për ta janë aq të mëdha sa t’i shikoni në dhimbje mund t’ju shkaktojnë po aq dhimbje emocionale sa edhe ato fizike. Kjo funksionon edhe anasjelltas, sidoqoftë. Nëse partneri juaj sapo ka marrë një punë të re dhe është tepër i lumtur, mund të ndjeheni edhe më të lumtur sesa ai, pasi do ti njihni përpjekjet që kanë kaluar dhe do të ndjeni një ndjenjë të jashtëzakonshme krenarie dhe dashurie ndaj tij. Pasi emocionet që ju dhe partneri juaj ndjeni ndaj njëri-tjetrit kanë arritur këtë nivel intensiteti, ju keni hyrë në territorin e shpirtit binjak.

Gjetja e shokut tënd të shpirtit mund të jetë një detyrë tepër e vështirë për t’u realizuar, por është ajo që njerëzit në të gjithë botën po përpiqen ta bëjnë. Nëse sapo keni filluar të takoni dikë, mund të jetë e vështirë të dini nëse ata në të vërtetë janë ata me të cilët dëshironi të kaloni pjesën tjetër të jetës, prandaj sigurohuni që t’i kushtoni vëmendje të madhe ndjenjave tuaja dhe të zbuloni nëse partneri juaj aktual është shoku juaj i vërtetë i shpirtit./filozofia.al

Autore: Elizabeth Williams
Në shqip nga filozofia.al

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu