“Secili fëmij është një artist. Problemi është si të mbetet artist edhe kur të rritet.”

“Ne të gjithë e dim se arti nuk është i vërtetë. Arti është një gënjeshtër që na mundëson ta kuptojmë të vërtetën, të paktën atë të vërtetë që na është dhënë neve për ta kuptuar. Artisti duhet ta dijë metodën përmes së cilës t’i bind të tjerët për besueshmërinë e gënjeshtrës së vetë.”

“Pikturimi nuk është bërë për t’i dekoruar apartamentet. Ai është një mjet lufte.”

“Nëse e pikturoj një Kalë të egër, ju mund edhe të mos e shihni kalin, por egërsin ama gjithsesi se do ta shihni.”

“Kompjuterët janë të padobishëm. Ata mund të ju japin vetëm përgjigje.”

“Për të vizatuar, ju duhet t’i mbyllni syt dhe të këndoni.”

“Rinia s’ka moshë.”

“Secila vlerë pozitive e ka çmimin e vetë edhë në terma negative… Gjenialiteti i Einsteinit na ka dërguar në Hiroshima.”

“Pa një vetmi të madhe, asnjë vepër serioze nuk është e mundur.”

“Seksi dhe arti janë e njejta gjë.”

“Dua të jetoj si njeri i varfër me shumë para.”

– Pablo Picasso


“Asgjë më shumë se heshtja nuk e forcon autoritetin.”

“Asgjë nuk mund të urrehet ose të dashurohet nëse fillimisht ajo nuk kuptohet.”

“I dua ata që mund të qeshin në vështirësi, ata që mund të fitojnë forcë nga vuajtja dhe të rriten trimërisht nga reflektimi.”

“Sa më e thellë është ndjenja, aq më e madhe është dhimbja.”

“Do të vijë koha kur njerëzit njësoj sikur unë tani, kafshën e vdekur do ta shohin ashtu siç e shohin tani njeriun e vdekur.”

“E gjithë dija jonë origjinën e saj në përceptimet tona.”

“Të padobishme dhe përplot gabime janë të gjitha ato shkenca që nuk janë të lindura nga përvoja – nëna e gjithë dijes.”

“Unë u zgjova vetëm për ta parë se pjesa më e madhe e botës ishte ende në gjumë.”

“Ai që dëshiron të bëhet i pasur brenda një dite, do të jetë i varur brenda një viti.”

“Mençuria është bija e përvojës.”

– Leonardo da Vinçi

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu