Përgjatë historisë, ka pasur profetë të pabesueshëm dhe psikikë të famshëm, të cilët me të vërtetë janë bërë të shquar me parashikimet dhe aftësinë e tyre frikësuese për të identifikuar informacionin e fshehur.

Danieli (i Biblës), mistiku Nostradamus dhe Edgar Cayce janë tre personalitete të njohura, të cilët dallohen nga aftësia e tyre për të parë të ardhmen. Këta psikikë të famshëm aq shpesh godisnin shënjestrën me fuqinë e tyre parashikuese sa që bota të mbetej e frikësuar.

Duke filluar me Nostradamusin, le ta shqyrtojmë profecinë e tij dhe nëse ajo është ende e vërtetë edhe sot.

Parashikuesi i famshëm francez

Nostradamus ishte edhe një tjetër mes parashikuesëve të famshëm që jetoi në shekullin e pesëmbëdhjetë në kohën e Inkuizicionit Spanjoll. Ai shkroi për profecitë e tij në të ashtuquajturat kuartete. Shkrimet e tij i shkroi në njëqind kuartete dhe i quajti “Shekujtë”. Është interesante të theksohet se secili nga shekujt e tij i ka vetëm dyzet e gjashtë kuartetë.

Nostradamusi ka pasues që thonë se ai parashikoi vrasjen e John F. Kennedy dhe Revolucionin Francez. Shumë prej dishepujve të profecisë së tij besojnë se ata i kanë parashikimet më të përmbushura psikike të të gjitha kohërave.

Kurteti i tij më i famshëm modern ka të bëjë me shkatërrimin e Kullave Binjake në 11 shtator 2001. Shkrimet e tij janë shpesh të vështira për t’u deshifruar, të shkruara në frëngjisht dhe latinisht me kuptime të paqarta.

Nostradamusi mësoi vetë hyjninë dhe studioi role të fshehura që mund të merrte nga Egjipti i Lashtë dhe tempulli i Aleksandrisë. Pastaj ai filloi të krijojë një sintezë të stilit të tij të parashikimeve psikike që u bënë të famshme në gjithë botën.

I famshmi Edgar Cayce

Edgar Cayce ishte një person shumë i aftë, i cili edhe sot është i dashur për shumë njerëz. Vizioni i tij psikik përdori zgjidhje natyrale për problemet e njerëzve, zhvillimin e shpirtit dhe lumturinë martesore.

Ai hynte në ekstazë dhe merrte informacione të reja që shpesh ishin të pabesueshme për ata që kërkonin përgjigje. Parashikimet e tij përfshinin shumë tema, mes tyre edhe të ardhmen e njerëzimit.

Ishin parashikimet Edgar Cayce, ato si rënia e bursës së vitit 1929 dhe fillimi i Luftës së Dytë Botërore të cilat pastaj u bënë të vërteta. Si një nga profetët më të frytshëm, në kohën e tij ai i dha botës më shumë se katërmbëdhjetë mijë lexime. Librat për të edhe sot janë shumë të njohur.

Parashikuesit e famshëm psikikë të historisë i rezistojnë kohës. Në çdo industri, talenti po merr kompetenca dhe të gjithë mund të shohin dritën që shkëlqen mbi të. Në fushën e profecisë, ka psikikë të famshëm që bëjnë parashikime të sakta që duhet mbajtur mend.

Wolf Messing

Ai lindi në fshatin Góra Kalëaria, në juglindje të Varshavës, në një kohë kur Polonia ishte një territor i Perandorisë Ruse. Ëolf Messing pretendoi se aftësitë e tij psikike ishin zhvilluar në jetën e tij të hershme.

Ëolf Messing ishte një psikik i famshëm në mesin e shekullit të kaluar. Ai u konsiderua aq i mahnitshëm, sa Stalini i kërkoi këshillat e tij, dhe madje edhe vetë Hitleri kishte frikë prej tij. Ai parashikoi që regjimi nazist do të përballet me një kolaps të afërt.

Ai gjithashtu parashikoi vdekjen e Stalinit. Kjo profeci nuk ka kaluar pa u vënë re dhe Ëolf Messing u shpall në kërkim pastaj, por ai i’a doli të arratisej bga Bashkimin Sovjetik para sëmundjes dhe vdekjes së Stalinit.

Nuk i kemi menjanuar as parashikuesit e kohës modern

Sigurisht, ka edhe shumë parashikues psikikë modern. Ata janë mysafirë të shpeshtë në emisione, në radio, shfaqje bisedash dhe intervista televizive. Duket se publiku është intriguar duke parë nga dora e parë aftësitë psikike të atilla si Sylvia Broën dhe Elizabeth Baron. Publiku duket se është aq i etur për t’i bërë një pyetje dhe për të marrë një përgjigje.

Disa psikikë të famshëm punojnë me policinë për të mbrojtur komunitetin. Pothuajse të gjithë pastaj u përgjigjen pyetjeve në lidhje me njerëzit e humbur gjatë leximeve private.

Allison DuBois si njëri nga psikikët parashikues më të famshëm (të portretizuar në serialin televiziv Medium), i cili ka punuar me Arizonan, me Texas Rangers dhe me Glendale në shumë raste.

Ne kemi tendencë t’i vendosim këta psikikë të famshëm në një kategori të madhe dhe t’i referojmë si psikikë, por në realitet, ekzistojnë shumë lloje të psikikës. Clairvoyants mund të shohë se çfarë përmes vizioneve ose nënkuptimeve të tjera. Paralajmërimi i treguesve të pasurisë mund të parashikojnë ngjarje të ardhshme, të cilat gjithashtu mund të quhen edhe parashikues ose profetë. Disa përdorin elementë të tillë si kartat tarot për t’i ndihmuar ata në leximet e tyre për të ardhmen.

Disa njerëz pretendojnë se kanë aftësinë e telepatisë për të lexuar mendjen e njerëzve përreth tyre. Kjo mund të zbatohet vetëm për njerëzit, por disa besohet gjithashtu se kanë aftësinë të kuptojnë edhe mendimet e kafshëve shtëpiake.

Madje ka njerëz që pretendojnë se mund të komunikojnë me shpirtrat e vdekur dhe të drejtojnë mendjen e një personi të ndjerë. Të tjerët punojnë për të promovuar shërimin shpirtëror individual ose pastrimin e një vendi nga energjia negative.

Së fundmi, pavarësisht nëse besoni në dhurata psikike apo jo, ka njerëz që i kushtojnë jetën e tyre shpërndarjes dhe përhapjes së mesazheve të tyre në mënyra të ndryshme. Televizioni dhe Interneti kanë ndihmuar për të popullarizuar parashikimin e sotëm psikikë, dhe për të arritur një audiencë më të gjerë me aftësitë dhe shkathtësitë e tyre të jashtëzakonshme./filozofia.al

Learning Ming
Në shqip nga filozofia.al

 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu