Unë e di se ne thjesht po njihemi me njëri-tjetrin dhe se askush nga ne nuk e di se ku jemi.

Unë e di se ne jemi vetëm në fillim të udhëtimit tonë dhe se asnjëri nuk e di se si do të dalë kjo.

Unë e di se ne sapo kemi filluar ta shohim njëri-tjetrin por e vërteta është se ti me të vërtetë më pëlqen. Dhe nuk kam turp ta them këtë me zë të lartë.

E vërteta është se unë mendoj se ne mund të kishim diçka serioze dhe të bukur.

E vërteta është se unë mund ta shoh lehtësisht veten time duke të dashur ty. Dhe unë mendoj se kjo është pikërisht ajo që po më ndodh tani – Unë mendoj se po rritem për të të dashur.

Dhe kjo është arsyeja pse unë duhet të kërkoj nga ju që të më merrni seriozisht, përderisa po e lexoni këtë shkrim, të më merrni seriozisht për atë që do t’ju them.

Mund të ju duket qesharake dhe e parëndësishme. Por më besoni, është më se e rëndësishme për mua. Kjo madje mund t’ju largojë nga unë, por kjo është gjëja e fundit që dua të bëj.

Ju mund të mendoni se unë po shtyej shumë para, ose po mendoj tepër shumë për marrdhënien tonë edhe pse ajo është ende larg. Por të lutem, po të lutem që të mos ma thyesh zemrën.

Unë kurrë nuk kam folur shumë me ty për të kaluarën time. Dhe nuk do të filloj ta bëjë tani.

Unë vetëm do t’ju them se ajo ishte e dhimbshme dhe emocionalisht shkatërruese për mua. Unë do t’ju them se kam qenë një person që i kam lejuar disa njerëz të gabuar në jetën time.

Se unë isha një vajzë që i kam dashur disa burra të gabuar. Dhe një vajzë ka hequr shumë.

Unë do t’ju them që e kam thyer zemrën time shumë herë. Ju mund të mendoni se kjo nuk është një gjë e madhe dhe se kjo ndodh me të gjithë, por mua, kjo me të vërtetë më shkatërroi.

Unë do të jem e sinqertë me ty, sepse kjo nuk është diçka nga e cila duhet të kem turp.

Jam mashtruar, braktisur dhe kam kaluar në një abuzim të rëndë emocional. Dhe e gjithë kjo ka lënë ca dëmtime serioze në zemrën dhe në shpirtin tim.

E gjithë kjo bëri që unë të trembesha se zemra ime mund të copëtohej përsëri. Të tmerrohesha se mos do të kalojë përsëri nëpër të njejtat gjëra.

Sepse e di që nuk mund ta duroja kurrë.

Dhe sepse e di se një tjetër goditje zemre do të shkatërronte plotësisht atë që ka mbetur nga unë. Prandaj të lutem, bëhu ndryshe.

Te lutem, mos luaj me mendjen ose me ndjenjat e mia.

Të lutem, mos më trajto si një hiç. Të lutëm, mos e bëni jetën time një ferr të gjallë. Të lutem, mos më mashtro.

Të lutem, mos u shndërroni në një dhunues. Të lutem, jini njeriu që unë mendoj dhe shpresoj se jeni.

Ju premtoj se nuk do të kërkoj shumë. Dhe nuk pres ndonjë trajtim të veçantë për shkak të së kaluarës time. Më beso, dashuria dhe respekti yt do të jenë më se të mjaftueshëm për mua.

Unë thjesht po ju kërkoj ta keni gjithmonë në mendje marrjen parasysh të ndjenjave të mia. Unë thjesht po ju kërkoj të jeni të drejtë dhe të mos bëni kurrë asgjë me qëllim që të më lëndoni.

Mos më keqkupto – Unë nuk po nënkuptoj që ju jeni njësoj si ish-i im. Dhe gjëja e fundit që unë do të doja të bëja është të ju fyej duke nënkuptuar se doni të më lëndoni.

Por shpresoj ta kuptoni se nga po vij unë dhe çfarë po përpiqem t’ju them. Dhe shpresoj ta kuptoni pse po jua them këtë tani, në fillim të marrëdhënies sonë.

Shpresoj ta kuptoni që po e shkruaj këtë sepse ju keni rëndësi për mua dhe sepse kujdesem për ju.

Sepse unë dua që ju të vendosni nëse kjo është diçka që mund ta trajtoni, përpara se gjërat të shkojnë shumë larg.

Unë e di se askush nuk mund ta dijë se çfarë do të ndodhë në të ardhmen. Dhe supozoj se asnjë burrë nuk ka ndërmend të lëndojë një grua që në fillim.

Por unë po ju kërkoj vetëm të më premtoni se të paktën do të përpiqeni të mos ma copëtoni zemrën.

Nëse kjo është diçka që nuk mund ta bësh, nuk do të të hidhërohem dhe do ta kuptoj. Por ju lutem, jini të sinqertë me mua dhe më tregoni me kohë se si janë gjërat.

Para se të shpalos shpresat e mia. Para se të filloj t’i besoj çdo fjale që thoni. Para se të të jap zemrën time plotësisht.

Dhe para se të bëhet tepër vonë për mua që ta shpëtoj veten./filozofia.al

Autore: Selma June
Në shqip nga filozofia.al

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu